Așa cum deja știm, un proiect de casă conturează designul pe care îl concepeți înainte de începerea construcției, oferind o imagine generală a întregului proiect. Planurile vor ilustra în mod clar cum se așteaptă proprietarul să arate casa, când construcția va fi finalizată.
În ce măsură ne este util un plan de casă?
În primul rând, un proiect de casă este desenat la scară largă și prezintă o vedere holistică, oferind privitorului o idee mai clară despre conexiunile dintre spații, dimensiuni, modelul de trecere prin camere și alte caracteristici. Adesea, arată amplasarea mobilierului, a electrocasnicelor și a altor elemente care sunt aranjate în fiecare cameră.
Ai nevoie de un proiect de casă?
Cel mai important motiv pentru care aveți nevoie de un proiect de casă este pentru a obține o autorizatie de construire. Construirea fără autorizație poate fi periculoasă și costisitoare din cauza amenzilor. Dacă doriți să ușurați acest proces, va trebui să achiziționați un proiect de casă, de la specialisti autorizati (arhitecti). Fiecare proiect este unic, nu ne ocupam de constructii „tip”, adeseori intalnite pe internet. Consideram ca este gresita o astfel de abordare, datorita faptului ca fiecare constructie trebuie sa fie unica, adaptata unui anumit beneficiar (stil de viata, cerinte functionale, numar persoane etc.) si unui anumit teren (localizare, orientari cardinale, accese, relatiile cu vecinatatile etc.). Ca si importanta majora, este bransarea la utilitatii care NU se poate face fara autorizatie de construire. Arhitectul este singurul specialist care va poate ajuta in acest demersul de proiectare al viitoarei case.
Ce ar trebui să includă un proiect de construcție?
Planurile vor include toate cele 3 specialitati (arhitectura, rezistenta si instalatii sanitare, electrice si termice).
Proiect Arhitectura Include toate materialele ce trebuie folosite astfel incat casa sa arate ca in randarile (pozele) prezentata beneficiaruui. Partea scrisa va contine memoriu tehnic de arhitectura. Putem pune la dispozitie liste de cantitati si tabloul de tamplarie in functie de silicitarile dvs. Partea desenata va include urmatoarele: plan de amplasament – sc 1:500, planurile proiectiilor orizontale – sc.1:50, plan invelitoare – sc.1:50, sectiuni caracteristice – sc.1:50, fatadele casei (N,S,E,V,) – sc.1:50.
Proiect Structura (Rezistenta) Partea scrisa a structurii unei case, va contine memoriu tehnic de rezistenta. Pot fi puse la dispozitie in functie de necesitate si listele de cantitati. Partea desenata va include: planul fundatiilor – sc.1:50, detalii de fundatii si extras de armatura – sc.1:50, plan cofraj si armare planseu peste parter (si etaj unde e cazul) si extras de armatura – sc.1:50, plan armare grinzi, centuri, stilpi si extras de armatura – sc.1:25(50), plan cofraj si armare scara interioara (la casele cu etaj sau mansarda) sc 1:25; 1:50 si extrasul de armatura, plan sarpanta si detalii de sarpanta si extras de lemn – sc.1:50.
Proiect Instalatii Proiectul de instalatii cuprinde instalatiile electrice, termice si sanitare. Partea scrisa va contine memoriu tehnic de instalatii. Daca este cazul se pot pune la dispozitie si listele de cantitati. Partea desenata va include: planuri instalatii sanitare – sc.1:50, planuri instalatii electrice – sc.1:50, planuri instalatii termice – sc.1:50
Ori de câte ori este vorba de construcția unei case, planificarea este extrem de importantă. Dacă o casă este construită fără o planificare adecvată, șansele ca aceasta să aibă succes și să rămână bine controlată din punctul de vedere al construcției pentru o perioadă mai lungă de timp sunt foarte mici. Cu toate acestea, dacă o casă este făcută cu un concept corect gândit și o idee bună, atunci cu siguranță va fi un loc bun de locuit cât de curând pentru orice persoană, precum și pentru a satisface toate nevoile acestora.
Astfel, dacă aveți nevoie de un proiect de casă în Constanța De Stijl vă este alături împreună cu echipa sa de arhitecți talentați și pasionați. Așa că, puteți apela la noi în orice moment în care vă hotărâți că vreți să ridicați o casă de la zero.
Acum, majoritatea oamenilor care optează pentru construcția casei se gândesc să o proiecteze ei înșiși, conform propriilor idei, ceea ce nu este indicat, întrucât s-ar putea să regretați după ani și ani. Aceste persoane nu cer nici un sfat de specialitate și, dacă au un teren gol, doar angajează constructori și încep să clădească totul pas cu pas, în așa fel încât este foarte posibil ca nici măcar să nu aibă un punct de final, ci pur și simplu să se lase ghidați de ideile care vin pe moment.
Ei bine, pentru a evita situația în care veți avea casa pe care, de fapt, nu v-o doriți, alegeți să vă bazați pe o firmă care vă poate face un proiect de casă în Constanța cu maxim profesionalism.